Misionarska služba

Misionarska služba

Služiti Gospodinu kao misionar sveta je povlastica. Donosi vječne blagoslove osobi i onima kojima ona služi (vidi Nauk i savezi 18:14–16). Pozivi na misiju uključuju zaduženje za podučavanje evanđelja, podržavanje rada crkvenih odjela ili jedinica, ili služenje u mjesnoj zajednici.

Za dodatne informacije vezane za misionarsku službu posjetite:

Koji oblici misije postoje?

Svako [misionarsko] zaduženje vođeno je objavom tako da je prilagođeno misionaru i potrebama Božje djece.[1] Osoba može služiti bilo da živi ili ne živi kod kuće.

Misija daleko od kuće 

 • Mladići i djevojke
  Nevjenčani muškarci (u dobi od 18 bis 25 Godina) i nevjenčane žene (u dobi od 19 bis 29 Godina) služe od 18 bis 24 mjeseca u dodijeljenoj misiji. Vidi Opći priručnik 24.2.1. (na engleskom)
 • Vjenčani članovi i nevjenčane žene u dobi od 40 godina ili starije 
  Vjenčani članovi i nevjenčane žene u dobi od 40 godina ili stariji mogu biti pozvane kao starije misionari ako nemaju djecu koja ovise o njihovu uzdržavanju. Obično služe od 6 do 23 mjeseca. Vidi i Opći priručnik, 24.2.3. (na engleskom)

Misije od kuće 

 • Mladići i djevojke
  Neki mladi misionari zaduženi su služiti u Crkvi i zajednici dok žive kod kuće. Obično služe od 6 do 23 mjeseca. Vidi Opći priručnik 24.2.2. (na engleskom)
 • Muškarci i žene u dobi od 26 godina i stariji
  Muškarci i žene u dobi od 26 godina i stariji mogu biti pozvani kao stariji uslužni misionari. U pravilu služe od 6 do 23 mjeseca. Vidi i Opći priručnik, 24.2.3. (na engleskom)

Kliknite ovdje za Primjere prilika za uslužne misionare u području Europa.


[1] Opći priručnik, 24.2 (na engleskom)